Torii Travels

Arbejde i Japan

INSPIRATION TIL DIN REJSE

Serviceindustrien er altid proppet med stillingsopslag, der mangler engelsktalende ansatte. Japan har inden for de sidste par årtier oplevet et boom i turismebranchen, hvilket kun kommer dig til gode. Japanernes eget engelsk er sparsomt for at sige det pænt. Derfor mangler de altid folk, der kan finde ud af at tage sig af turister og andre engelsktalende gæster.  Så har du gejst, engelskkundskaber og kan lide at tage dig af kunder, så er et job i Tokyo eller Japan som bartender eller tjener måske lige i din boldgade.

Hvilke kvalifikationer skal jeg have på forhånd?

Som udgangspunkt er der ikke nogle krav til, hvad du skal kunne, hvis du søger et job som bartender og/eller tjener. Jobs i serviceindustrien er kendetegnet ved at de er ret tilgængelige for Working Holiday-turister, som dig. Men ligesom alle andre jobs i Japan (og Danmark for den sags skyld) så øger det selvfølgelig chancen jo flere kompetencer du kan nedfælde på CV’et. Kan du lidt japansk eller har du stået bag en bar før, så pres citronen. Skriv alt på CV’et og læg vægt på færdigheder, du tænker kunne være relevante for arbejdsgiveren. Et stort smil og entusiasme er mere end godt til at få et arbejde i Japan. Men skal du maksimere dine chancer og til så få jobsamtaler som muligt: så gør dig selv den tjeneste at tage japanske sprogtimer inden og find et job, der spiller op ad de kompetencer, du allerede har. Tjener- og bartenderjobs er nogle af de mest udbredte jobpositioner for rejsende på Working Holiday, så derfor er der rig mulighed for, at du også kan få arbejde inden for denne branche.

job tjener

Generel info om servicejobs

Tjener og bartender er begge det man kalder entry level-jobs. Altså, jobs, der som regel er nemme at komme til uden, at man skal bruge bunker af erfaring og uddannelse. Derfor følger lønnen selvfølgelig også dette og grundlønnen ligger som regel mellem 1000 ¥ – 1500 ¥ (52 dkk – 78 dkk). Får du et job i Tokyo vil minimumslønnen være 1072 ¥. Til trods for en lav løn er det stadig helt uproblematisk at få en dagligdag til at hænge sammen økonomisk på de fleste arbejdspladser. En arbejdsuge ligger normalt omkring de 30-45 timer for Working Holiday-arbejdere. Månedslønnen er altså derfor mere end rigeligt til ikke at blive smidt på gaden, hvis du bor i en af vores sharehouses. Langt de fleste får sparet penge sammen undervejs på rejsen også eller har økonomisk overskud til at tage ture rundt i landet.

Servicejobs som tjener eller bartender vil typisk ligge i områder omkring Shinjuku, Shibuya eller Roppongi. Disse steder er samlingspunkter for japanere såvel som turister og har derfor en enorm trafik af mennesker hver dag. Områderne summer af mennesker om aftenen og derfor ligger der også et uendeligt udvalg af restauranter og barer.

job bartender

En afsluttende bemærkning om jobsøgning

Skulle det ske, at du kommer til et jobinterview uden at få jobbet, så er det på ingen måde noget at slå sig selv i hovedet over. Se det i stedet som en lærerig oplevelse – for det er lige, hvad det er. Det at score et job i en ny kultur, med nyt sprog og nye normer kan være en udfordring. Det er en del af spillet. Der er som sagt masser af jobs at tage fra i Tokyo, og alle Working Holiday-turister får et job, hvis de er villige til at prøve. Vores kollegaer i Tokyo kan guide og hjælpe med alt mellem himmel og jord i forhold til jobsøgning. Så der er ingen grund til at stresse, hvis det ikke går i første omgang. Det skal nok lykkes!

Inspiration til din rejse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på spændende rejsetips, events og meget andet

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!