Torii Travels
Hvad er working holiday

fAQ om japan

bliv klogere på din rejse her

Menu

FAQ

Herunder kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om vores rejser til Japan

Der er som minimum 1 stks. indtjekket bagage á 23 kg. inkluderet. Kilobegrænsningen kan være højere afhængig af flyselskabet. Ønsker du at få en kuffert eller taske mere med kan dette tilkøbes til rejsen. 

Som minimum kræver visakriterierne for Working Holiday-visaet, at du har enten 11.000 kr. stående på en konto og en returbillet eller, at du har 22.000 kr. stående på en konto, hvis ikke du har en returbillet. 

Du kan læse nærmere om, hvad du præcist skal budgettere til for et working holiday-ophold i dette blogindlæg.

Er du på sprogrejse er der ingen formelle visakrav til, hvor meget du skal have stående på din konto. Leveomkostningerne i Tokyo er generelt lave, så du ikke behøver at have en stor opsparing med. Du kan regne med et sted mellem 3000-10.000 kr. pr. måned afhængigt af, hvilke aktiviteter du ønsker at prøve. 

Sagtens! Mange af vores rejsende vælger at tage afsted for sig selv. Vi stabler en masse aktiviteter på benene i løbet af den første periode, så man lærer de andre at kende, som skal starte samtidigt. Derefter er der opstart på sprogskolen, hvor man også starter sammen med de andre danske rejsende. 

Der er stor efterspørgsel på arbejdskraft i Tokyo – især fra folk, der kan engelsk. Der er derfor rig mulighed for at få et job, hvis ikke man er for kræsen med at vælge. Vær dog opmærksom på at det selvfølgelig også kræver en indsats fra dig som rejsende, når der skal søges job. Vi hjælper med CV, jobsøgning og hvordan du går til jobsamtale, så det er nemt at overskueligt – men i sidste ende er det også dig selv, der skal få et arbejde og derfor lægge arbejde i at skrive en ordentlig ansøgning samt at møde op til jobsamtalerne. 

Japan er et land, der er kendt for sine uskrevne regler og normer. Derfor er der selvfølgelig nogle ting, der kræver lidt tilvænning eller træning. Der bliver bukket, når man betaler ved kassen, man snakker ikke for højt i togene og bliver rigtig god til at stå pænt i kø. Alle disse ting er selvfølgeligt noget du som rejsende lærer løbende. Derudover er japanerne også enormt godt til at forstå og bære over med, at man ikke lige er helt indforstået med de gældende normer endnu. 

Hvis du er på sprogrejse kan din almindelige rejseforsikring muligvis være dækkende for hele opholdet – Tjek hos din rejseforsikringsudbyder inden afrejse!

På working holiday er opholdet længere end hvad almindelige rejseforsikringer som udgangspunkt dækker. Vi har derfor et samarbejde med Europæiske ERV Rejseforsikring, så du kan komme trygt afsted på et længere ophold i Japan. 

For at rejse i Japan anbefales det, at du som minimum er vaccineret mod hepatitis B og stivkrampe. Derudover er vaccinen mod japansk hjernebetændelse også værd at overveje, når du er afsted på længere ture. Læs mere om vacciner til Japan her.

Vi samarbejder med sharehouses, hvor man har eget værelse og deler bad og køkken med de andre på etagen. Vi tager selvfølgelig højde for, at du gerne vil bo sammen med den/dem du rejser med, så vi placerer grupper i samme sharehouses. Ønsker i at dele et værelse kræver det, at i bor et andet sted end hos vores sharehouses. Her vil huslejen muligvis være dyrere. 

På Working Holiday i Tokyo er dine arbejdstimer noget du selvfølgelig også selv er med til at bestemme. Her kan du i dialog med chefen finde ud af, hvor meget du vil arbejde. Japan har ry for at være et land med overarbejde og mange timer, men det har du selv indflydelse på, når du er ansat på deltid.

Vær opmærksom på, at der ved rejserne Working Holiday Skiresort og Working Holiday Okinawa er andre regler for arbejdstimer grundet at ansættelsen foregår før afrejse. Du kan se mere på undersiderne.

Nej det behøves ikke. Der er ingen tvivl om, at det åbner mange døre, at kunne japansk, men der er i forvejen mange ubesatte jobs, der leder efter arbejdskraft, der kan engelsk. Så længe dit engelske er i orden, er der en masse forskelligt at lave. 

På en måneds sprogskole vil du lære det mest basale japansk for at kunne begå dig i Japan. Det indebærer at kunne spørge om vej, bestille på en restaurant og fortælle kort om dig selv.

Hvis du er på working holiday er den første måned et godt udgangspunkt til når du skal ud og finde arbejde efterfølgende. 

Når du skal hjem fra Japan er der et par ting du skal være opmærksom på, som du ikke må have med eller ikke må have for meget af. 

Det er strengt forbudt at medbringe frø og planter med hjem fra Japan efter rejse. 

Hvis du medbringer alkohol eller tobak med hjem til Danmark skal du være opmærksom på toldstyrelsens regler ved ankomst. 
https://toldst.dk/borger/rejser/rejser-uden-for-eu

Hvorfor rejse med os?

Lokalkendskab

Vi har selv rig erfaring med både at bo og arbejde i Japan samt et bredt netværk. Som specialister i Japan fungerer vi som dit sikkerhedsnet under rejsen.

Med dig hele vejen

Visaansøgning, skattenummer, bolig, fly og job. Vi hjælper dig undervejs på hele din rejse og er altid tilgængelige til at hjælpe - både på dansk og japansk jord.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af rejsegarantifonden, så du kan rejse trygt. Derudover har vi samarbejder med alt fra dansk vaccinationsservice, rejseforsikring og japanske institutioner.

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!