Praktisk Info
bliv klogere på din rejse her
Menu
Visa til Japan - De forskellige typer
Japan er et fantastisk land at rejse i, men for mange kræver rejsen måske, at man har styr på visumreglerne først. Jeg har selv rejst til Japan flere gange, blandt andet på Working Holiday i Japan og som udvekslingsstudent, og jeg ved, hvor vigtigt det er at være forberedt. I denne guide får du alt, du skal vide for at sikre, at din visumansøgning går glat.
Typer af visa til Japan
Som dansk statsborger kan du rejse ind i Japan i op til 90 dage uden visum. I stedet, når du ankommer til immigrationen i Japan, vil dit pas blive stemplet med en godkendelse til ophold i 90 dage som et almindeligt turistvisa.
Der kræves dog visum, hvis formålet med din rejse er et af følgende:
- Længerevarende ophold
- Langvarige studier
- Frivilligt arbejde
- Beskæftigelse eller andre indtægtsgivende aktiviteter
- Sightseeing, rekreation, amatørsport
- Besøg hos slægtninge
- Kortvarige studier
- Inspektionstur
- Deltagelse i ulønnede foredrag eller møder
- Deltagelse i en konference
- Forretningskontakt eller andre lignende aktiviteter
Hos den japanske ambassade i Danmark har de opdelt alle deres visa i tre kategorier, som du kan se herunder. Du kan læse mere om de forskellige kategorier længere nede.
Type af visa |
Formål |
Generelle Visa |
|
Specificeret Visa |
|
Diplomatisk og Officiellel Visa |
|
Medicinsk Visa |
|
Generelle visa
Generelle visa omfatter primært studievisa, praktikantvisa og opholdsvisa for personer, der ønsker at være i Japan sammen med en partner, der allerede er i landet på et studievisum, forretningsvisum eller lignende i mere end en måned.
Specificeret visa
Specificerede visum gælder primært for:
- Personer, der deltager i aktiviteter udpeget af Japans Udlændinge- og Integrationsministerium, f.eks. personlig hjælp til diplomater og konsulære repræsentanter.
- Udlændinge, der ønsker at rejse ind under Danmark og Japans bilaterale arbejdsferieaftaler, såsom Working Holiday.
- Ansatte i virksomheder eller aktive atleter inden for amatørsport samt deres afhængige, herunder ægtefæller og børn.
Der findes også visum, der giver tilladelse til ophold i Japan i en periode fastsat af Justitsministeriet, f.eks. for at besøge ægtefælle eller børn, eller for anden- og tredjegenerations japanske bosættere, indokinesiske flygtninge, FN-konventionsflygtninge osv.
Diplomatisk og officielle visa
Indehavere af officielle og diplomatiske visa har særlige privilegier, der giver dem adgang til specifikke aktiviteter i Japan. Officielle visa tillader deltagelse i aktiviteter for udenlandske regeringer eller internationale organisationer, som Japan anerkender, samt deres familiemedlemmer.
Diplomatiske visa giver derimod tilladelse til deltagelse i aktiviteter for medlemmer af udenlandske diplomatiske missioner eller konsulater i Japan, samt deres familiemedlemmer. Dette gælder også personer med lignende privilegier som diplomater, herunder statsoverhoveder, ministre, parlamentsformænd og FN’s ledelse, samt deres familier.
Medicinsk Visa
Visum til et medicinsk ophold udstedes til patienter, der ønsker at besøge Japan af medicinske årsager, f.eks. for at modtage behandling eller gennemgå en fuld lægeundersøgelse. Visummet kan også gives til ledsagende personer, hvis det er nødvendigt og afhængigt af patientens behov.
Nødvendige dokumenter til japansk visumansøgning
Når du tager ned på den japanske ambassade for at søge dit visum, uanset hvilket visum du søger, skal du som minimum have følgende dokumenter med (De forskellige visaer kan have supplerende nødvendige dokumenter, som du skal aflevere):
- Gyldigt pas
- Et 45 mm x 35 mm pasfoto taget inden for de seneste seks måneder (statsløse personer skal indsende tre fotos)
- En officiel visumansøgningsblanket, som enten kan fås på ambassaden, konsulatet eller lige her (PDF).
- Dokumenter, der bekræfter formålet med dit besøg.
Visumansøgningsproces
Hvor kan man ansøge?
Du søger om visum til Japan hos Den Japanske Ambassade i Danmark, som ligger i København. Du kan tidligst ansøge 3 måneder før din planlagte afrejse, med undtagelse af Working Holiday-ansøgere, der kan ansøge 1 år før.
Adresse: Havneholmen 25, 1561 København
Gebyrer ved visumansøgning
Er du dansk statsborger, er der ingen behandlingsgebyrer, når du søger om et visum. Er du ikke dansk statsborger, er der et behandlingsgebyr for dit indrejsevisum på 150 DKK. Beløbet skal betales kontant, når dit visum afhentes.
FAQ om visa til Japan
Det bedste tidspunkt at søge om et japansk visum er 2 måneder før afrejse, hvis muligt. Du kan tidligst ansøge 3 måneder før din planlagte afrejse, med undtagelse af Working Holiday-ansøgere, der kan ansøge 1 år før.
Ja, du skal fysisk medbringe dit pas for at ansøge om visum. Når du ansøger om et japansk visum, skal du have et gyldigt pas med dig ind på den japanske ambassade i København.
Visumansøgningsprocessen kan variere i tid alt efter, hvilket visum du ansøger om. Du kan typisk regne med mellem 1 uge og 1 måned.
Danske statsborgere er undtaget fra at betale visumgebyrer, når de ansøger om visum til Japan.
Ja du kan godt få en anden til at hente passet med dit nye visa. Det kræver en underskrevet fuldmagt, som du får udleveret, når du afleverer pas og dokumenter på ambassaden. Selve ansøgningen skal du selv fysisk møde op og foretage.
Hvorfor rejse med os?
Lokalkendskab
Vi har selv rig erfaring med både at bo og arbejde i Japan samt et bredt netværk. Som specialister i Japan fungerer vi som dit sikkerhedsnet under rejsen.
Med dig hele vejen
Visaansøgning, skattenummer, bolig, fly og job. Vi hjælper dig undervejs på hele din rejse og er altid tilgængelige til at hjælpe - både på dansk og japansk jord.
Rejsegarantifonden
Vi er medlem af rejsegarantifonden, så du kan rejse trygt. Derudover har vi samarbejder med alt fra dansk vaccinationsservice, rejseforsikring og japanske institutioner.