Torii Travels

Mit eventyr i Japan

Før jeg havde fornøjelsen af at hjælpe andre unge danskere afsted på eventyr i Japan havde jeg selv æren af at opleve Japan på Working Holiday i mit sabbatår i 2018. Her på siden kan du læse om, hvordan min tur så ud med sprogskole, arbejde og rejser undervejs - så kan du måske få inspiration til din egen tur! God læsning

Anders Thomsen

Medstifter af Torii Travels

tokyo tower
Sabbatår job

på vej fra billund

Da jeg i sin tid bankede på døren til studenterperioden, var jeg helt på bar bund i forhold til, hvad jeg skulle få den efterfølgende sabbatårsperiode til at gå med. Klassekammerater og andre venner planlagde alt fra roadtrips i New Zealand og rundture i Vietnam – Men det sagde mig aldrig rigtigt noget. Jeg havde altid et ønske om at prøve noget helt specielt og prøve noget ingen af de andre skulle. 

Det var derfor oplagt for mig at prøve kræfter med noget så fjernt som den japanske kultur og det japanske sprog. Netop fordi jeg intet vidste om landet på forhånd. Derfor stod jeg i mit andet sabbatår i Billund lufthavn efter meget planlægning og opsparing. Purunge og megaspændte tog vi den lige knap 50-timers lange tur mod et eventyr i Japan!

Sprogskole og jobsøgning

Den første måned gik med sprogskole og udforskning af alle de spændende og uudtømmelige oplevelser som Tokyo indeholder. En enorm by med de største boulevarder til de mindste gader og stræder. Formiddagen gik med at lære fundamentet for det japanske, hvor man så om eftermiddagen kunne tage på den lokale izakaya og prøve dagens japanske lektioner af i virkeligheden. 

Efter at være faldet til i det overflødighedshorn som byen er, begyndte vi at kigge mod jobsøgningsprocessen. Der blev skrevet CV, taget billede og derefter ellers søgt på må og få. Jeg var heldig nok at komme til samtale på en større izakaya med mange turister og andre engelsktalende gæster. Min primære opgave var derfor at tage værtsrollen for denne gruppe af gæster. Restauranten jeg blev ansat på lå i et kontorområde, så fredag aften havde jeg æren af at sørge for at fyraftensstemningen for en masse forskellige forretningsfolk var helt i top!

CV job i japan
Et meget poleret billede til jobansøgningen
Rejseblog japan
Gaden i Ginza foran min arbejdsplads på en bilfri lørdag
restaurant japan
Hovedrummet i restauranten, jeg blev ansat hos
Bar tokyo

Forfremmelse til bartender

Foruden mine opgaver med de engelsksprogede gæster fik jeg også ansvaret for baren. Her kunne jeg brillere med viden om alle former for japansk sake og whisky. Weekenderne blev også optaget af at mikse japanske cocktails til langt ud på natten for de mange forretningsfolk, der skulle have en pause fra telefonopkald og mailindbakker. Til venstre er et billede fra bag baren. På disse meget få kvadratmeter fik jeg langet tusindvis af øl og drinks ud til gæster på izakayaen. 

Bartenderoplevelsen var helt fantastisk og jeg passede ind i rollen fra første arbejdsdag. Efterhånden blev jeg også god nok til japansk til rigtigt at kunne snakke og joke med gæsterne. 

Tag et kig i kamerarullen

Rejser og besøg hjemmefra

Efter at have sparet sammen i et par måneder fik jeg forhandlet med min chef om at gå ned i timer så jeg kunne udforske nogle af de mange spændende ting, der lå uden for Tokyo eller bruge tid på oplevelser i Tokyo, jeg bare ikke havde nået endnu. Det betød ture til Hiroshima, Kyoto (og endda lige en vinterferie i Vietnam) samt et besøg af nogle gode kammerater hjemme fra Danmark.

Du kan se nærmere i kamerarullen nednfor. Forhåbentligt kan du få lidt inspiration til, hvis du selv skal afsted.

Vores Rejseblog

10 ting at se i Tokyo

10 ting at se i Tokyo

Tokyo er verdens største by og derved er der selvfølgelig så mange forskellige ting man bare skal se og opleve i storbyen. Tokyo er verdens

Læs mere

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!