Torii Travels

Mit eventyr i Japan

I 2017 efter jeg gik ud af gymnasiet besluttede jeg mig for at jeg gerne vil et år til Japan på et Working Holiday ophold.
Efter at have sparet op tog jeg afsted mod Japan i 2018 uden overhovedet at vide hvor stort et eventyr jeg var på vej mod. Jeg var i Japan i 11 måneder på mit working holiday visa og har siden haft fornøjelsen at vende tilbage på udveksling på universitetet.

Tobias Guld

Medstifter af Torii Travels

Kabukicho i Tokyo
Tobias I Japan

Den første måneds tid

Præcis som Anders gik den første måneds tid med sprogskole for lige at lære lidt japansk, så man kunne begå sig på arbejdsmarkedet efter.
Sprogskolen var dog kun om formiddagen, hvilket betød at hele eftermiddagen og weekenderne var ledig til at udforske alt hvad Tokyo har at byde på af turistattraktioner, lokale izakayaer, templer, arkader og natteliv.

Efter at være landet og leget turist i et par uger, begyndte jobsøgningsprocessen lige så stille og roligt. CV og ansøgninger blev sendt ud i massevis, hvilket også resulterede i et par jobsamtaler hvor man selvfølgelig skal møde op i sit stiveste puds. I Japan og især i Tokyo går man væsentligt mere i hvide skjorter og jakkesæt end man gør i Danmark. Man ser også ofte en lidt for fuld forretningsmand ligge i en busk med fuldt jakkesæt og sove.

Mine jobs

Den anden jobsamtale jeg gik til endte med at resultere i et job. Den resulterede også i at jeg samme dag skulle ud og drikke øl, sake og alt andet dejligt alkohol, som Japan nu har at byde på, sammen med min nye chef og et par af hans venner. En rigtig sjov oplevelse, dog lidt mere træls at vågne op med hårde tømmermænd på ens fødselsdag, men hvad gør man ikke for at imponere ens nye chef. Jobbet var som tjener på en lokal izakaya, som specialiserede sig i Sashimi, men også havde alle de typiske izakaya retter. Chefen synes at de havde mange engelsk-talende kunder, som jeg skulle tage mig af. I virkeligheden var der nok en enkelt gruppe om ugen der ikke kunne japansk, så jeg fandt hurtigt ud af at jeg hellere måtte komme igang med at blive endnu bedre til japansk, hvis jeg skulle kunne tage imod ordrer på japansk. Efter en uges tid med oplæring og seriøs selvstudie af menuen og hvordan man snakker formelt japansk, kunne jeg tage imod bestillinger og klare tjener-jobbet på japansk. Et fantastisk job jeg havde i 3-4 måneders tid, men blev nødt til at sige op, da der simpelthen var for langt på arbejde. (Lidt over 1 times offentlig transport hver vej)

I tiden mellem mit første job som tjener og mit næste som bartender, var jeg i en lille måned dansklærer. Der var faktisk en japansk forretningsmand der skulle udstationeres i Horsens og gerne vil lære noget dansk inden hans afrejse mod Danmark. En noget speciel, men virkelig sjov oplevelse.

Jeg sluttede af som bartender/tjener på en italiensk restaurant i hjertet af high-end fashion i Tokyo, nemlig Omote-Sando og Harajuku. Her fik jeg en masse unge kollegaer, en fantastisk chef og muligheden for nogle længere vagter, som gjorde at jeg virkelig kunne spare op til min rejse rundt i Japan, som jeg sluttede mit Working Holiday i Japan af med.

Sushiro i Japan
Sushi til under 3 kr. stykket i Japan
På cykeltur rundt i Japan
Cykeltur rundt i Japan
Osaka Castle
På cykeltur rundt i Japan

Cykeltur og rejse rundt i japan

Min daværende kæreste og jeg besluttede os for at vi skulle slutte vores working holiday i Japan af med en rejse rundt i hele Japan. Vi fik en sjov ide og tænkte at vi skulle starte med at cykle fra vores hjem i Tokyo til Kyoto. En tur på ca. 460 kilometer, som med vores omveje dog endte på små 550 kilometer. En tur vi tog stille og roligt på en 2 ugers tid, hvor man virkelig oplevede hvor fantastisk Japan er udenfor storbyens ræs i Tokyo. Den mest fantastiske natur, de sødeste mennesker og at der egentlig er nogle ret store bjerge i Japan, knap så sjovt at opleve på cykel dog.

Efter at have cyklet til Kyoto bød resten af vores rundrejse på tur videre til Naha, Osaka, Hirsohima, Okinawa og Fukuoka før vi sluttede af med en lille uge i Tokyo for at se vennerne en sidste gang inden vi tog flyet hjem mod Danmark.

Tag et kig i kamerarullen

Udveksling i Japan i 2022

Efter at være kommet hjem til Danmark, kunne jeg ikke slippe tanken om at komme tilbage til Japan igen hurtigst muligt. Jeg var lige ved og booke en sprogrejse til Tokyo tilbage i 2020. Der kom pandemien dog desværre i vejen, hvilket betød at jeg måtte vente, og jeg vidste godt at det betød at jeg helt sikker skulle på udveksling der på universitet. 

En drøm der gik i opfyldelse i 2022, hvor jeg spændte et halvt år i Tokyo og studerede på Waseda university i hjertet af Tokyo. Et fuldstændigt faktisk ophold og gensyn med Japan. Opholdet bød både på ture til Okinawa for at opleve ferieparadis øen, en tur til Hokkaido for at stå på ski og en tur til Seoul for blot at nævne lidt. Da jeg satte mine fødder i Danmark igen kunne jeg allerede ikke vente med at skulle tilbage igen.

Vores Rejseblog

10 ting at se i Tokyo

10 ting at se i Tokyo

Tokyo er verdens største by og derved er der selvfølgelig så mange forskellige ting man bare skal se og opleve i storbyen. Tokyo er verdens

Læs mere

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!