Rejsebudget til Japan – Sådan planlægger du din tur

Skrevet af:

rejsebudget til japan
INDHOLD
Vil du rejse og bo i Japan?
Hør mere på vores online infomøder og bliv klogere på et eventyr til Japan!

Planlægger du en rejse til Japan, men er usikker på, hvad det vil koste? Uanset om du er en budgetrejsende eller ønsker at fork æle dig selv med en mere luksuriøs oplevelse, er det vigtigt at have et klart overblik over rejseudgifterne.

I denne guide dykker vi ned i de forskellige komponenter for et rejsebudget til Japan og giver dig en detaljeret oversigt over, hvad du kan forvente at bruge på transport, overnatning, mad og aktiviteter. Til sidst vil vi give dig eksempler på budgetter til en rejse til Japan i tre priskategorier og komme med tips og tricks til, hvor og hvordan du kan spare penge på din rejse.

Flybilletter til Japan

Hvad koster flybilletter?

Flybilletter er ofte en af de største udgifter på en rejse til Japan, men med lidt planlægning kan du finde gode priser.

Priserne på flybilletter varierer afhængigt af

  • Hvor tidligt eller sent du booker i forhold til afrejse.
  • Hvor mange mellemlandinger, der er på flyrejsen.
  • Hvilken ugedag afrejsen er på
  • Hvilket tidspunkt på dagen, du skal rejse. 


Det kan betale sig at være fleksibel med dine rejsedatoer og holde øje med kampagner og tilbud fra forskellige flyselskaber. 

Med en hurtig søgning fandt jeg nogle forskellige priser på to forskellige afgange:

  • Tur-retur for 2 uger, med booking et halvt år før afrejse:
    4.650 danske kroner – 9.750 danske kroner.
  • Tur-retur for 2 uger, med booking et helt år før afrejse:
    6.900 danske kroner – 22.200 danske kroner.

Årsagen til, at spændet mellem booking af flybilletter et halvt år før og et helt år før afrejsen er så høj, skyldes, at priserne er naturligt høje, når billetterne først frigives, cirka et år før flyvningen. Priser vil dernæst langsomt krybe nedad, hele vejen til deres laveste punkt i “det bedste bookingvindue”, hvorefter du sandsynligvis vil se en enorm stigning i priserne for rejser i sidste øjeblik, hvor priserne især kan stige inden for den sidste måned op til afrejse.

Hvilken sæson er bedst i japan

Hvornår bør du rejse til Japan?

Vi anbefaler at rejse til Japan i efteråret, da det er her, der er billigst, færrest turister og der fortsat er smukt og varmt sammenlignet med Danmark. Undgår du foråret, så vil du ikke rende ind i for mange turister – men du vil heller ikke kunne se de populære cherry blossoms. Rejsetidspunkt er i sidste ende en smagssag, da sæsonerne byder på vidt forskellige indtryk og oplevelser, der alle har deres egen charme.

Du kan læse mere om de forskellige sæsoner her:

Foråret er rejsesæson i Japan for både turister og japanerne. Det er sæsonen, hvor kirsebærtræerne springer ud, så mange turister kommer for at beundre Japans flotte landskab, der er dækket med lyserøde træer. Det er også der, japanerne har en uge-lang industriferie, der hedder “Golden Week“, så dér vil der være høj flytrafik både på indenrigs- og udenrigsrejser.

Golden week forløber sig fra 29 April – 5 Maj, så hvis du ønsker en billig afgang til Japan, bør du forsøge at planlægge din tur uden for denne periode. 

Sommeren er en populær sæson at rejse i for mange, da det blandt andet er, når industriferien her i Danmark finder sted. Men af den årsag kan priserne på flybilletter også være lidt høje. Sommeren i Japan er også noget anderledes sammenlignet med Danmark. Man skal forvente, at det bliver mellem 30-45 grader med en luftfugtighed på 60-90% afhængigt af, hvor i Japan du er.

Efteråret er klart min personlige favorit-sæson at rejse til Japan i. Det er sæsonen, hvor mange vender tilbage til arbejde eller skole efter at have haft sommerferie, så flytrafikken er ikke nær så høj. Derudover er Japan lige så smuk i efteråret som i foråret, da efterårets blade skifter farve og pynter landskabet i et virvar af rødlige og varme farver. Temperaturen er også lidt mere udholdelig sammenlignet med Japans sommer.

Vinteren er en magisk tid, også i Japan. Overalt i Japan bliver byerne dekoreret med lys og har endda hele lysudstillinger i forskellige hjørner af byerne. Dog, ligesom med sommeren, kan der godt være ekstreme temperaturer afhængigt af, hvor du er i Japan, så husk det varme tøj. Flyver du i december eller start-januar, skal du nok regne med, at priserne for flybilletter er lidt højere end hvis du rejser i for eksempel slut-januar eller februar grundet jul og nytår.

Du kan læse mere uddybende om vejr og bedste sæsoner at rejse i her.

Pris på flybilletter kan være afhængig af sæsonen du rejser i.

 

Sæson

Forår

Sommer

Efterår

Vinter

Pris

Høj

Mellem

Lav

Mellem

Hvad koster overnatning i japan?

Overnatning i Japan

Når det kommer til overnatning i Japan, er der et væld af muligheder, der passer til ethvert budget og behov. Fra økonomiske kapselhoteller til traditionelle ryokan og luksushoteller, er der noget for enhver smag. 

Priserne på overnatning i Japan afhænger typisk af: 

  • Beliggenhed, 
  • Type af overnatning
  • Sæson

Det er dog generelt muligt at finde komfortable og billige muligheder for at overnatte i Japan. 

💡 Tip: For at få mest muligt for pengene, kan det være en god idé at booke i forvejen og overveje beliggenheden i forhold til de attraktioner, du ønsker at besøge. Så med den rette planlægning kan du sikre dig en behagelig base for at udforske Japan.

Hotel

Hoteller i Japan findes i alle afskygninger, hvad angår størrelser, kvalitet og faciliteter. Prisen for at bo på et hotel i Japan varierer meget. Prisen afhænger af sæson, beliggenhed, størrelsen på hotellet og mængden af faciliteter. 

Du vil også kunne opdage, at der er nogle hostels har en separat “hotel-afdeling”, hvor du bor på et hostel, men får hoteloplevelsen ved at have dit eget værelse og bad.

Vores erfaring er, at der er en stor prisforskel fra billigst til dyrest på hoteller, men prisen for et hotel kan ligge mellem:

250 kr. – 3.300 kr. per nat.

Ryokan - traditionel japansk overnatning

Et ryokan er et klassisk, traditionel japansk hotel, hvor du bliver mødt med varme og gæstfrihed. Her sover man på futoner, der er lagt ud på tatami-måtter, og mange ryokan har også adgang til varme kilder, hvor man kan slappe af og nyde det naturlige, varme vand. 

Maden, er ofte bestående af en udsøgt kaiseki-middag (flerretters menu efter kokkens valg), serveres i værelset eller i en fælles spisestue og præsenterer lokale ingredienser tilberedt på traditionelle måder. 

Prisen for at overnatte på et ryokan kan ligge mellem:
950 kr. – 7.500 kr. per nat.

💡 Tip: Jeg vil anbefale, at hvis man ikke vil bruge for mange penge på overnatningsposten, men stadig vil prøve at overnatte på en traditionel ryokan, at man derfor kun har én eller to overnatninger på et ryokan, da det er et dyrere alternativ til hoteller.

Hostel

Hostels er en god måde at holde omkostningerne nede på, mens du oplever Japan. De tilbyder ikke kun økonomiske overnatningsmuligheder, men også en chance for at møde andre rejsende og få nogle tips om lokale perler. Fra moderne, stilfulde hostels i Tokyo til hyggelige, traditionelle “guesthouses” i Kyoto, er der et hav af valgmuligheder, der kan passe til ethvert budget og behov. Mange hostels i Japan har også faciliteter som fælles køkkener og endda guidede ture, som kan gøre dit ophold komfortabelt og økonomisk.

Prisen for at være på et hostel eller et “guesthouse” i Tokyo kan ligge mellem:

115 kr. – 450 kr. per nat.

Kapselhotel

Kapselhoteller er en populær og prisvenlig overnatningsmulighed i Japan, især i storbyer som Tokyo, Kyoto og Osaka. Kapselhoteller, som navnet måske antyder, tilbyder små, private kapsler, hvor du kan sove komfortabelt, mens du deler faciliteter med andre gæster – ligesom et traditionelt hostel, bare mere kompakt.

Selvom kapselhoteller er kompakte, er de ofte godt udstyrede med faciliteter som gratis Wi-Fi, strømstik og i nogle tilfælde drikke ad libitum. Denne type overnatning er ideel for budgetrejsende og dem, der ønsker en unik oplevelse.

Prisen for en “kapsel” i Tokyo kan ligge mellem:

100 kr. – 300 kr. per nat.

 

 

Kapsel

Hostel

Hotel

Ryokan

Prisleje

100 kr. – 300 kr. 

115 kr. – 450 kr.

250 kr. – 3.300 kr.

950 kr. – 7500 kr.

Bedst til  

  • Alene rejsende
  • Backpackers
  • Vennepar
  • Familier
  • Kærestepar
  • Vennepar
  • Familier
  • Kærestepar
  • Vennepar
  • Familier
Rejsebudget til japan - hvad koster tog

Transport i Japan

Tog

Den mest populære måde for turister at komme rundt i Japan er med tog under et “Japan Rail Pass” eller “JR Pass”. Vær dog opmærksom på, at JR Pass er steget væsentligt i pris, hvilket betyder, at der nu skal en del flere rejser til før det kan betale sig.

JR Pass er en speciel billet, der giver dig ubegrænset rejse med alle toge, der hører under Japan Railways, inklusive de hurtige Shinkansen-tog, over en bestemt periode. Passet er kun tilgængeligt for turister og kommer i forskellige varigheder som for eksempel 7 dage, 14 dage eller 21 dage.

Læs mere om Rail Pass på deres officielle website 

Rail Pass er gyldigt fra aktiveringsdagen i 7, 14 eller 21 dage; ingen andre billetter er nødvendige under rejsen, men passet skal vises eller indsættes i billetlugerne for hvert tog. Dit Rail Pass kan ikke erstattes, hvis du mister det. Så pas godt på det. Prisen varierer afhængigt af varigheden, og om du vælger en standard eller grøn (1. klasse) version.

Type af pass

Standard 

Grøn

7 dage

2.500 kr. 

3.500 

14 dage

4.000 kr. 

5.500 kr. 

21 dage

5.000 kr. 

7.000 kr. 

Forskellen på standard og grøn klasse er at den grønne klasse svarer til et førsteklasses sæde og har mere luksus end standardsæder. Det omfatter blandt andet mere benplads og sæder, der kan lægges længere ned.

Den grønne klasse er kendetegnet ved et grønt kløver-lignende symbol, der er markeret udvendigt på togvognen. Alle pladser i den grønne vogn kræver en reservation før ombordstigning. 

Bus og Metro

Offentlig transport som busser og metrotog er også en billig og bekvem måde at komme rundt på. Mange større byer har et omfattende netværk af busser og metro, der gør det nemt at navigere rundt.  Billetter til lokale busser og metroer er generelt rimelige i pris. 

Prisen for en enkeltbillet er afhængigt af afstanden og byen men kan ligge mellem 10 kr. – 50 kr. 

Når du skal med en metro, så er der billetautomater ved stationen med en engelsk funktion, så du kan nemt navigere rundt med maskinen. Du skriver blot navnet på stationen du vil hen til og så beregner maskinen prisen for din billet. 

Hvad angår biletter til busser, så når du kommer op i bussen, så er der en skærm lige over chaufføren, hvor prisen for alle de forskellige stop koster. Når du først kommer op i bussen, så skal du huske at “checke ind” med dit IC kort, hvis du rejser med dette, og “checke ud” igen når du nærmer dig dit stop. 

Vil du gerne køre på “billet” så skal du huske at samle en “start billet” ved maskinen hvor du går ind i bussen, den skal du ikke betale for. Når du nærmer dig dit ønskede stop så skal du proppe din “start billet” og prisen på dit ønskede stop i mønter i maskinen ved chaufføren. 

Har du ingen mønter og kun sedler, så er der også en vekslingsmaskine ved siden af billetautomaten inde i bussen.

rejsebudget til japan - hvad koster shinkansen

Shinkansen - Det japanske lyntog

Shinkansen, også kendt som Japans højhastighedstog eller “bullet train,” er en af de hurtigste og mest pålidelige togforbindelser i verden. Togene er kendt for deres punktlighed, med forsinkelser, der sjældent overstiger et par minutter. Dette gør Shinkansen til et ideelt valg for dem der ønsker at rejse effektivt og komfortabelt mellem de store byer som Tokyo, Kyoto og Osaka.

Shinkansen tilbyder rummelige sæder, bagageopbevaringsmuligheder og en rolig rejseoplevelse. Der er også mulighed for at betale sig til en opgradering til den ”grønne klasse”, der svarer til første klasse.

Prisen for en shinkansen-billet varierer afhængigt af afstanden og typen af tog, men en enkeltbillet fra Tokyo til Kyoto koster typisk omkring:
600 danske kroner for en standardplads.

💡Tip: Husk, rejser du med et JR pass, så kan du rejse med alle shinkansen-linjer. Bare vær’ opmærksom på at der kører forskellige typer toge på linjerne. Nozomi- og Mizuho-togene er ikke inkluderet under dit JR pass. 

Taxa

Taxa i Japan kan være en komfortabel måde at komme fra A til B på. Sammenlignet med danske priser, så er det billigere at køre i Taxa i Japan men det anses stadig som et dyrer alternativ.

Når man bruger en standardtaxa med fire passagerer, så vil det koste:

  • Starttakst (første 1-2 km.): 20 kr. – 35 kr.
  • Yderligere takster (Næste 200 – 400 m.): 3 kr.  – 5 kr.

Ved de fleste, større stationer holder der altid sorte eller gule taxaer, med enten grønne, gule eller hvide nummerplader. Et skilt i forruden viser taxiens status: rød skrift betyder ledig og grøn skrift betyder optaget. Når du nærmer dig en ledig taxa, så skal du ikke åbne døren, da den åbnes automatisk. 

Biludlejning

Biludlejning i Japan er en fremragende mulighed for dem, der ønsker at udforske landets landområder eller rejse økonomisk som en større gruppe. I Japan kører man i venstre side, så for at køre bil i Japan skal man være mindst 18 år gammel og have et internationalt kørekort. 

For at få et internationalt kørekort skal du ansøge om at få lavet det hos din lokale kommune på borgerservice. I nogle kommuner kan det ske, at du skal betale et lille gebyr på omkring 15-30 danske kroner. Men ellers er det meget nemt at anskaffe. 

Du kan læse mere om internationale kørekort på borger.dk eller på den danske ambassade i Japan.

Biler kan nemt lejes i lufthavne og kommer ofte med GPS, hvilket gør det nemt at navigere. Trafikskilte på de større veje har normalt engelsk tekst. Benzinstationer tilbyder både service og selvbetjening, men man skal være opmærksom på, at ekspedienter ikke altid taler engelsk. 

Japan bruger det metriske system, så alle afstande og fartgrænser er i kilometer. 

Prisen for udlejningen af en bil i Japan kan ligge mellem 400 kr. – 600 kr. per dag. Derefter er der også udgifter som benzin og vejafgifter på visse veje og broer, som man også skal være forberedt på at betale for. 

Du kan læse mere om at køre i bil i Japan hos Japan’s automobil fedaration. Her giver de en guide til, hvor du kan leje en bil, hvad de forskellige skilte og lys betyder, og de har artikler om, hvad du bør gøre under naturkatastrofer eller trafikulykker.

 

 TogBus / MetroShinkansenTaxaBil
Pris2.500 kr. –
7.000 kr.
10 kr. – 50 kr.Ca. 600 kr.Ca. 75 kr. – 90 kr. For 5 km. 400 kr. – 600 kr. / pr. Dag
+ Benzin
Oplagt til Transport i by og fra by til byTransport i by Transport fra by til by Transport i by Transport udenfor by

Mad og drikke

Når det kommer til mad og drikke i Japan, er der muligheder for enhver smag og ethvert budget. Traditionelle japanske retter som sushi, ramen og tempura kan opleves i alt fra billige lokale spisesteder til eksklusive restauranter. 

Hvis du er på et stramt budget, kan du spise billigt på små izakaya-barer eller ramen-restauranter, hvor måltider typisk koster mellem 25 kr. og 50 kr.

Convenience stores som 7-Eleven, Lawson og mange flere tilbyder også et bredt udvalg af hurtige, overkommelige måltider og snacks til rimelige priser.

For dem, der ønsker en mere luksuriøs madoplevelse, findes der mange high-end restauranter, især i større byer som Tokyo og Kyoto, hvor prisen på et måltid typisk kan variere fra 230 kr. til flere hundrede danske kroner per person. 

Drikkevarer som vand og te er ofte gratis på restauranterne, mens mange andre drikkevarer kan købes til rimelige priser i supermarkeder og convenience stores.

rejsebudget til japan - hvad koster musser i japan

Aktiviteter og attraktioner

Templer

Templer i Japan er en uundgåelig del af enhver rejse til landet og giver en dyb indsigt i landets rige kulturarv og spiritualitet. Japan er hjemsted for mange storslåede templer, fra de historiske buddhistiske templer i Kyoto som Kinkaku-ji (Den Gyldne Pavillon) og Fushimi Inari-taisha med sine ikoniske torii-porte, til de mindre, men ikke mindre imponerende Shinto-helligdomme og templer spredt over hele landet. 

Nogle templer kræver et lille adgangsgebyr, typisk mellem 15 kr. – 45 kr., afhængigt af stedet og omfanget af de faciliteter, der tilbydes. Når du besøger et tempel, er det vigtigt at respektere de lokale skikke og regler, såsom at være stille og undgå at tage billeder inde i selve helligdommen. 

Museer

Mange af Japans museer er kendt for deres moderne faciliteter og velpræsenterede samlinger. Berømte museer som Tokyo National Museum og Kyoto National Museum huser omfattende samlinger af japansk kunst og genstande. 

Entrépriserne varierer afhængigt af museum og udstilling, men nogle museer tilbyder gratis adgang på bestemte dage eller rabatter for studerende og seniorer, så hold øje med disse!
Typisk vil priserne for entré til museer i Japan ligge mellem 50 kr. – 190 kr.

Populære museer kræver, at du bestiller en adgangsbillet online i god tid, eksempelvis:

  • “Ghibli-museet”
  • “CupNoodle Museum” 
  • “TeamLab”
  • Akvarier. 

Det er vigtigt at bemærke, at specielt Ghibli-museet ikke sælger billetter på stedet. Der får man kun adgang med reservation på forhånd.

Sportsbegivenheder og “conventions”

Sportsbegivenheder og konventioner kan være en spændende del af din rejseoplevelse og tilbyder en chance for at opleve lokal kultur og/eller sportsentusiasme. Billetter til både sportsbegivenheder som fodboldkampe, baseballkampe og sumobrydningsturneringer og til conventions kan variere i pris afhængigt af arrangementets størrelse og sted. 

For eksempel kan en billet til en baseballkamp i en storby koste mellem 145 og 465 kr., mens billetter til sumo kan variere fra 185 kr. – 1.850 kr. eller mere, afhængigt af siddepladsens placering. 

En billet til for eksempel en anime convention kan ligge mellem 95 kr. – 235 kr. Ligesom med nogle museer anbefaler jeg, at du køber billetter i god tid, specielt til baseball og sumobrydning. 

Det skal du være opmærksom på i forbindelse med køb af billetter:

Du skal også være helt sikker på, at du kan deltage i begivenheden, da billetterne oftest ikke kan returneres eller videresælges, og man kan blive spurgt om ID ved indgangen til begivenheden. Så vær helt sikker inden, du køber billetter til sportsbegivenheder.

Rejsebudget til japan - hvad koster mad og drikke

Souvenirs

Souvenirs i Japan kaldes “omiyage,” og modsat Danmark har Japan en lang tradition for at give souvenirs.

Den mest traditionelle souvenir at give i Japan er en æske med lokalområdets mest populære snack. Når du går ind i en souvenirbutik, vil du ofte se æsker fyldt med én slags snack, der er pakket ind i papir. 

I Japan har enhver område en populær “smag” eller ingrediens, der ofte går igen i disse æsker med snacks. For eksempel i:

  • Tokyo er det  “Tokyo Banana”
  • Kyoto er det “Nama Yatsuhashi”
  • Hokkaido er det “Shiroi Koibito” 

Disse æsker med snacks kan gå fra alt mellem 25 kr. – 165 kr. Afhængig af type, størrelse og hvor henne du køber det henne.
Du skal også være opmærksom på holdbarhedsdatoen, da snacksene ofte indeholder friske ingredienser, der har en kort holdbarhed.

Eksempel på rejsebudget til Japan

 

Lavt budget

Middel budget

Højt budget

Transport

7.200 kr.

8.200 kr.

13.300 kr.

Overnatning

1.700 kr.

3.500 kr.

6.450 kr.

Mad og drikke

1.200 kr.

2.500 kr.

6.000 kr.

Aktiviteter

225 kr.

425 kr.

1375 kr.

Total :
(1 uge pr. person)

10.325 kr.

15.125 kr.

27.125 kr.

Tips og tricks til at spare penge i Japan

Her er nogle enkelte tips og tricks til at hjælpe dig med at holde omkostningerne nede.

Overvej hvornår du booker din rejse

Expedia udgiver hvert år en rapport, der fortæller hvilke dage på ugen man bør booke sine flyrejser på, hvor tidligt ude man skal være med sin booking for at få den bedst mulige pris og meget mere. Det er bestemt værd at læse, hvis man gerne vil spare så meget så muligt på flyrejsen, så der er flere penge til de andre poster. 

Vil du rejse med JR pass, så køb det gerne online 3 måneder før din rejse. Da det oftest kan fås billigere online end at købe det i lufthavnen.

Rabatjagt

Portaler som Momondo, Booking og Expedia har ofte rabatter på rejser og hoteller. Men med for eksempel Booking, så du kan nogle gange yderligere presse prisen ned ved at booke gennem deres app, da de nogle gange tilbyder “mobile-only” priser på hoteller. Har du også har en profil, kan du opsamle penge fra tidligere rejser og bruge dem på din næste rejse, hvilket gør det muligt at spare endnu flere penge.

FAQ om rejsebudget til Japan

De gennemsnitlige omkostninger ved en rejse til Japan indebærer: Fly, Transport, Mad og Overnatning. En billig rejse på en uge til Japan kan gøres på et budget på helt ned til ca. 10.325 kr.

Man finder billige flybilletter til Japan ved at være ca. 3 måneder ude i god tid med sin booking. Jo flere mellemlandinger man også har, desto billigere bliver det.

De bedste budgetvenlige overnatningsmuligheder i Japan er ved at overnatte i et kapsel hotel som ligger på 100 kr. – 300 kr., eller et hostel på 150 kr. – 450 kr.

Der er flere gratis attraktioner i Japan. Nogle templer har gratis adgang, såvel som “Tokyo Metropolitan Government” observatorie, som har en spektakulær udsigt over hele Tokyo.

Har du spørgsmål?

Vores skarpe team sidder klar til at hjælpe! Book et online møde over Google Meet, hvor du kan få hjælp til at få planlagt præcis den tur du drømmer om.

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!