Torii Travels

Sightseeing

INSPIRATION TIL DIN REJSE

Neon så langt øjet rækker og et byliv der slår de fleste. Det er hverdag i det japanske bydistrikt, Shinjuku. Området er kendt for alt fra klubber og karaokebarer til tårnhøje skyskrabere. Det er umuligt at dække alt, området har at byde på, men vi har gjort forsøget alligevel – Så her er en lokalguide til en af de mest spændende områder i verdens største by.

Shinjuku station

Kommer du til bydelen med tog, er Shinjuku Station det første stop på vejen. En togstation er i sig selv ikke normalt noget at rive sig op over, men stationen har titlen som den travleste togstation i verden. Hver dag kommer der omkring 3.6 millioner (!) rejsende ud eller ind gennem de mere end 200 indgange som stationen rummer. Så for guds skyld: lad være med at komme i myldretiderne mellem 6-9 og 15-18.

Kabukicho

Er du endelig kommet frem til dagslys fra den travle undergund er Kabukicho et oplagt sted at se som det første. Den infamøse røde neonindgang til området varsler en aften i højt gear. Kendt som Tokyos svar på et red light district har området utallige barer og restauranter, der ofte er tematiseret. Derudover er maid-caféer og de såkaldte love hotels også at finde i denne del af byen. Sæt dig ind på de små autentiske shops og få en bid mad og en øl. Værterne er sjældent sky for at tage en sludder for en sladder mens de står bag sydende pander og gryder.

Vær dog opmærksom på at de ansatte der står på gaden og vifter dig ind ofte har høje drink- og entrepriser.

Shinjuku Gyoen

Beliggende sydøst for stationen er denne japanske have et lille åndehul i den ellers travle bydel. Før den åbnede for offentligheden var den privathave for kejserfamilien. I dag er haven alment anvendt af offentligheden, der lige skal have en pause fra skyskrabere og menneskesværm. Den er især en af de mest populære destinationer at se kirsebærtræerne (sakura) springe ud omkring marts/april, hvor det bestemt er et besøg værd. Entreprisen er 500 ¥

Samurai-museum

Ja, det er en turistfælde og ja, det er stereotypisk, men altså. Er man i Tokyo og ønsker man et kulturelt indspark, så er samuraimuseet et virkelig fedt sted. En rundtur med forskellige samuraiartefakter, dygtige tourguides og et nemt indblik i den japanske historie er, hvad turen byder på. Som et ærkesymbol på japansk kultur har samuraiperioden en meget grundlæggende indflydelse på Japan i dag og ville derfor være en skam ikke at bruge en eftermiddag på. Entreprisen er 1900 ¥

Golden Gai

Når benene er trætte efter rundturen på samuraimuseum, så frygt ej. Golden Gai ligger et stenkast fra museet og har masser af atmosfære at tilbyde. Hvis Kabukicho er meget lys og store armbevægelser er Golden Gai det helt modsatte. Mørke (men hyggelige!) gader og ufatteligt små barer giver en meget intim atmosfære. Har du et selskab på 16 er det måske ikke det mest oplagte sted. Men er i en lille gruppe, der skal have noget til ganen hos, hvad der typisk er meget dygtige bartendere, så finder i ikke et bedre sted.

Skyscraper district

Nok om små gader og stræder – I skyscraper-distriktet vest for stationen er der kontorbygninger op til under skyerne. Mange af bygningerne sniger sig med på listen over de højeste bygninger i Japan. En af disse er Tokyo Metropolitan Government Building regeringsbygning. Denne bygning er åbent for offentligheden og helt og aldeles gratis. Bygningen har to tårne, der har en smule forskelligt udsyn og vi anbefaler sydtårnet, da der her er mulighed for at kigge ind mod byen. I nordtårnet er der mulighed for at spejde Fujiyama på en klar dag, men ellers er der ikke meget andet at se. Tjek op på åbningstider inden i tager afsted, da de godt kan være lidt skiftende. Typisk lukker tårnene 17.30

Inspiration til din rejse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på spændende rejsetips, events og meget andet

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!