Torii Travels

Sightseeing

INSPIRATION TIL DIN REJSE

Når vi i Danmark hører ordet Michelin-stjerne er de fleste klar over, at det nemt kan hænge sammen med en heftig regning efter et godt måltid. I Japan er man til gengæld så heldig at der findes en række restauranter, der ønsker at gøre deres mad tilgængelig for alle til trods for at de kan bryste sig af at have fået tildelt en eller flere af de eksklusive og eftertragtede Michelin-stjerner. I Tokyo alene er der i 2023 uddelt 263 stjerner fordelt mellem 200 restauranter, hvilket gør det til den by i verden, der har flest stjerner i én by. Hvis du ønsker at prøve Michelin-mad i Tokyo uden at knække budgettet, har vi her samlet 5 bud på steder, hvor du kan få mad i verdensklasse til almindelige priser. Fælles for alle er dog at man kan risikere at bruge en god del tid i kø, hvis ikke man møder op før åbningstid.

1. Tsuta: Verdens første Michelin-stjerne ramen

Vi begynder vores kulinariske eventyr med Tsuta, den første ramen-restaurant i verden, der blev tildelt en Michelin-stjerne. Beliggende i Sugamo, er Tsuta berømt for sin shoyu (sojasauce) ramen, der kombinerer en rig og smagfuld bouillon med perfekt tilberedte nudler. Du kan nyde en skål af denne udsøgte ramen for omkring 1.000 til 1.500 yen, hvilket gør det muligt at få en udsøgt Michelinoplevelse uden at sprænge tegnebogen.

2. Sushidokoro Tachigui Midori: Overkommelig Michelin-Stjerne Sushi

Hvis du har lyst til sushi, så tag til Sushidokoro Tachigui Midori. Denne beskedne stående sushi-bar er en skjult skat i Tokyo. På trods af sin Michelin-stjerne er priserne her overraskende rimelige. Du kan forkæle dig med frisk og lækker sushi for så lidt som 1.000 til 2.000 yen pr. person. Den stående indstilling tilføjer en unik og afslappet atmosfære til din spiseoplevelse.

3. Nakajima: Overkommelig Michelin-Stjerne Tempura

Tempura-elskere kan glæde sig, da Nakajima tilbyder en fantastisk Michelin-stjerne tempura-oplevelse uden den tunge regning. Beliggende i Minato-kvarteret har Nakajima fået en stjerne for sine eksperttilberedte tempura-retter. Et måltid her vil koste dig omkring 3.000 til 5.000 yen, en fordelagtig pris i betragtning af kvaliteten af ​​køkkenet og Michelin-anerkendelsen.

4. Udon Shin: Udon på sit bedste

For udon-entusiaster er Udon Shin et must-besøg. Beliggende i Shinjuku tilbyder denne Michelin-stjerne udon-restaurant en varieret menu af udon-nudler, der er tilberedt med præcision og omhu. Priserne ligger typisk mellem 1.000 og 2.000 yen, hvilket gør det til en budgetvenlig Michelin-oplevelse.

5. Tamawarai: Sobanudler i verdensklasse

Tamawarai er en lille 1-stjernet Michelin-restaurant gemt i baggyderne af Tokyos shoppingdistrikt, Harajuku. Det er en lille sobarestaurant men nemt ville passere forbi, hvis ikke man vidste, hvad der gemte sig bag de diskrete forhæng i dørindgangen. Det meste af det, der serveres er dyrket og lavet på restaurantens egne marker og drivhuse. Heriblandt også de sobanudler som restauranten er kendt for at lave. Vi anbefaler at prøve soba med tempura eller kæmperejen, der spises med skal og hoved. Har du endnu ikke prøvet god sake er dette også stedet at supplere til måltidet med et godt glas japansk risvin.

OBS: Grundet den gode mad til billige penge betyder det også at ovenstående restauranter kan være præget af lange køer med mange timers ventetid. Kom derfor gerne inden åbningstid og sørg for så vidt muligt at være en del af første hold inde i restauranten.

 

 

Inspiration til din rejse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på spændende rejsetips, events og meget andet

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!