Torii Travels

Sightseeing

INSPIRATION TIL DIN REJSE

Tokyo er verdens største by og derved er der selvfølgelig så mange forskellige ting man bare skal se og opleve i storbyen. Tokyo er verdens største by og af den grund vil der også være ting at se og opleve fra nu af og til evig tid. Vi har forsøgt at koge det ned til 10 forskelligartede ting, som vi mener er must sees når du er afsted på rejse til Japan. Mangler du andet inspiration til fede oplevelser undervejs sidder vi altid klar til at hjælpe, når du rejser med os. 

Tokyo metropolitan building - udsigt over tokyo

1. Tokyo Metropolitan Government Building

Det er først når man ser Tokyo oven fra at man virkelig forstår, hvor enorm og enestående byen i virkeligheden er. Normalt bliver Tokyo Skytree anbefalet til at opleve sådan en udsigt , da det er verdens højeste tårn. At komme op i Sky Tree koster til gengæld en indgangspris. Derfor anbefaler vi at se Tokyo fra toppen af Tokyo Metropolitan Government Building, der har gratis adgang. Bygningen er også med sine 243 meter bestemt rigeligt til at give en fornemmelse af byen, hvor man på en klar dag kan se helt til Fujiyama. Selve udsynsetagen ligger på 202 meter.

 

sensoji tokyo

2. Asakusa og Senso-ji

Hvis man kun skal se et tempel i Tokyo, så skal det være Senso-ji. Det knaldrøde og flotte tempel, der er beliggende i Asakusa er uden tvivl et besøg værd – og så er det tilmed gratis. Templet er Tokyos ældste af slagsen, men er enormt velholdt og har også stor betydning for japanerne. Det omkringliggende område og især gaden Nakamise, der fører op til templet byder på en masse forskellige souvenirbutikker og japanske snacks.

Meiji-jingu-templet i Shibuya er også værd at fremhæve i rækken af flotte templer i Tokyo. Dette tempel er dedikeret til den tidligere kejser Meiji og er beliggende i et lille skovområde, så gåturen til templet også er en del af oplevelsen.

 

Akihabara - animebutikker i tokyo

3. Akihabara

Kendt som Electric Town i Tokyo med sine mange elektronikbutikker, maid-caféer og spilarkader. Er man til computerspil eller anime er Akihabara hubbet for alt inden for disse kategorier. Spilarkaderne kan nemt mønstre at være 4-5 etager og hellere end gerne ved siden af hinanden. Her kan man opleve alt fra gamle klassikere til nye takes på arkadespil. For mange japanere er det en hobby at gå på arkade, hvor de træner inden for bestemte spil. Derfor kan man også opleve nogle vilde præstationer på guitarhero, dance battle eller lignende spil.  

Selvom man måske ikke er så meget til manga og anime kan Akihabara stadig bestemt anbefales at besøge, da bydelen stadig har meget at byde på.

 

shibuya crossing

4. Shibuya Crossing

Lige ved Shibuya Station ligger verdens største fodgængerfelt. Her er der op til 3.000 mennesker, der passerer hver gang, at der skifter fra rød til grøn. På en hel dag kan der være helt op omkring 3 millioner fodgængere, der krydser det ikoniske vejkryds. Shibuya Crossing er blevet brugt i en lang række film og serier og er derfor en af de mere specielle varemærker for byen. Det er muligt at besøge caféer og restauranter i højhusene omkring fodgængerfeltet, hvor man kan følge den store menneskestrøm ovenfra. Det kan eksempelvis være fra enten Starbucks eller Hikare Mall, hvor man virkelig kan komme op i højden og få udsigt over Shibuya Crossing. Især om aftenen, med de tusindvis af lys fra højhusene i Tokyo, er det muligt at få en enormt fed udsigt.

Desuden er området omkring Shibuya Crossing også kendt for at være et område med god stemning til langt ud på natten. Pubs, klubber, restauranter og izakayaer ligger på må og få i vejnettet bag Shibuya Crossing. 

 

Harajuku - tøjbutikker i tokyo

5. Harajuku

Japans førende “hub” inden for mode og teenage-kultur. Her kan du finde fantastiske genbrugsbutikker, de største mærker i luksusklassen og hyggelige små gader bag hovedgaden. Genbrugsbutikkerne er dog ikke at sammenligne med en Røde Kors-butik eller lignende fra Danmark og er typisk i den dyrere ende af genbrug. Gåturen langs den store allé fra Harajuku station op til Omote-Sando station kan virkelig anbefales, hvor træerne langs med alléen ofte er udsmykket med lys om aftenen. Træerne blomstrer op om foråret og holder hele sommeren, hvilket også giver en virkelig god stemning til området.

Derudover er Harajuku også placeret lige mellem de to bydele Shibuya og Shinjuku, som man sagtens kan gå til, hvis vejret er godt. Hvis man gerne vil slippe for at gå, så kører metroen selvfølgelig også altid til tiden. 

 

Memory lane shinjuku

6. Memory Lane i Shinjuku

Memory Lane (Omoide Yokocho; 思いで横町) er et fuldstændig gemt område, hvis ikke man ved, hvor man skal gå hen. På 10 meter kan man gå fra Shinjukus kæmpe gader udsmykket med højhuse og indtil en lille oase af japansk mad og drikke. Snævre gader og små restauranter med siddepladser i fortovskanten skaber rammerne for en hyggelig madoplevelse. Der står røg og damp ud fra de små butikker, hvor du kan få kushiyaki, sushi, ramen og meget andet. Området bliver brugt som frokoststed for mange af de arbejdende i de omkringliggende kontorer eller til at gå i byen om aftenen.

Priserne for mad og drikke er i den lidt højere ende, men stadig til overkommelige priser. Vi anbefaler, at man prøver lidt forskellige restauranter, når man er der, så man kan få den fulde oplevelse. Det er ofte små portioner af mad, man bestiller af gangen, så man derfor snildt kan hoppe fra sted til sted.

 

Golden Gai - Barer i tokyo

7. Golden Gai

Et helt specielt område i Shinjuku, hvor izakayaer og barer ligger overalt i de små gader. Området er en smule turistet, men stadig en fantastisk oplevelse, hvor man kan prøve en masse små izakayaer og barer i et lille trægt område gemt i Shinjuku. Golden Gai er mere et barsted og har ikke de samme muligheder for at få mad som i Memory Lane. Sæt dig ind og bestil en øl eller highball (som i Japan blot er whiskey og danskvand) og få en sludder med bartenderen. De er ofte meget snaksaglige og imødekommende, selvom engelskniveauet kan være en smule begrænset. Ellers er det bare en god mulighed for at træne lidt japansk.

Lille tip: lad vær med at tage for mange afsted sammen, da der typisk ikke er plads til særligt mange i barerne, derfor ideelt at tage af sted en 2-3 stykker og opleve de over 200 barer/izakayaer.
Du kan læse mere om Shinjuku her.

 

Tsukiji fish market

8. Tsukiji fiskemarked

Tsukiji fiskemarked er blevet verdenskendt for auktioner på fisk, der ofte rammer millionklassen i danske kroner. Rekordauktionen er den overdådige pris på over 17 millioner danske kroner for en tunfisk. Det indre marked, hvor man afholdte de infamøse fiskeauktioner lukkede desværre ned i 2018 og flyttede lokation, hvor man kun kan komme ind som køber. Selvom dette var den store attraktion, så kan det ydre marked, der fortsat er åbent for offentligheden, stadig bestemt anbefales. Her mener mange, at den bedste streetfood man kan købe for penge i Tokyo findes på dette marked. Meget af maden er selvfølgelig bestående af fisk, men der findes alskens boder med andet street-food såvel som grøntsager og frugter eller japanske snacks og delikatesser.

Fiskeauktionerne, der siden er flyttet, foregik altid i de tidlige morgentimer, og denne tradition har det ydre marked holdt fast i. Besøg derfor gerne markedet om morgenen og formiddagen, da der som regel er mest gang i boderne i dette tidsrum.

 

se sumo Tokyo

9. Se Sumo

Sumoligaen i Japan afholder hvert år 6 forskellige turneringer i løbet af året, hvor 3 af disse foregår i Tokyo. Alle turneringer foregår på Ryogoku Kokugikan, der er hovedsædet for sumo i Japan. Mange af de professionelle sumobrydere har også deres hverdag i dette område. Arenaen, hvor kampene afholdes ligger i nærheden af store stationer som Akihabara og Asakusa, så er derfor nem at komme til. 

Det er en speciel oplevelse at få lov til at se sumo live. Selve brydningen og stemningen i arenaen, samt de mange ritualer mellem kampene emmer af traditionel japansk kultur. Men arenaen har kun plads til 11.000 tilskuere, og at se sumo er populært både blandt turister og japanere. Derfor er det en god idé at bestille pladser god tid i forvejen. Der er mange forskellige prisklasser, så det også kan lade sig gøre at få en billet for få penge.  Turneringerne vil være i januar, maj og september i Tokyo.

Du kan læse mere om sumobrydning og billetter her.

 

10. Ueno og Ameyokocho

Tag til Ueno og oplev udendørsmarkedet på Ameyokocho. Her kan du få både lækker streetfood, opleve forskellige restauranter og besøge diverse små butikker og boder. I boderne kan du få souvenirs og lækkert tøj samt en masse småting, du ikke vidste, du havde brug for eller slet ikke vidste eksisterede. Ameyokocho er et sammensurium af boder og anbefales at besøge engang midt på dagen og spise din frokost på gaden. Især de mange streetfood-boder er værd at købe i, hvor man kan prøve meget forskelligt til overskuelige priser.

Efter dette kan man passende tage en tur forbi Ueno Park, der er lige om hjørnet. Parken er i sig selv utroligt flot at gå rundt i og er som naturområde lidt et åndehul fra den travle by. Derudover er der også en lang række museer i parken, der hver især er et besøg værd. Især nationalmuseet, naturhistorisk museum og kunstmuseet kan fremhæves som gode måder at bruge en eftermiddag på.

Inspiration til din rejse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på spændende rejsetips, events og meget andet

Brug for hjælp?

Vores hold sidder altid klar til at hjælpe med de spørgsmål, som du kunne ske at have i forhold til din rejse. Send os en besked nedenfor og så vender vi tilbage hurtigst muligt!